Welkom

Hoofdfoto

Welkom op onze school!

Basisschool Buurse is de enige school in Buurse. Buurse is gelegen tussen Haaksbergen en Enschede, enkele kilometers van de grens met Duitsland. Vrijwel alle kinderen uit het dorp Buurse bezoeken onze school. Ook komen veel leerlingen uit het gebied rondom het dorp. Buurse valt onder de gemeente Haaksbergen. De school is ontstaan uit een fusie in 1994 van de bijzonder neutrale school ‘De Wijde Blik’ en de katholieke school ‘De Noor’. De nieuwe school kreeg de naam ‘Basisschool Buurse’. De school valt onder het stichtingsbestuur van Keender.

De school is laagdrempelig en biedt een veilige omgeving, waarbinnen de kinderen zich goed kunnen ontwikkelen. Mocht u een keer willen kijken, loopt u dan de school binnen voor een afspraak. De sfeer is direct te proeven! Een impressie van het schoolse gebeuren vindt u op onze website.

Samen steeds een stapje verder!

Binnen de muren van basisschool Buurse zijn twee zelfstandig ondernemers gevestigd. In het najaar van 2015 kwam Peuteropvang Buurse in school. Deze peuteropvang is er voor kinderen van twee tot vier jaar. De opvang kenmerkt zich door kleinschaligheid, persoonlijke aandacht en veel buitenruimte. Doordat de opvang gevestigd is in de school, is de stap naar de basisschool voor de kinderen eenvoudig te maken. Meer informatie vindt u op de website: www.peuteropvangbuurse.nl. September 2018 opende BSO Buurse haar deuren. De kinderen lopen zo vanuit de klas door naar de BSO ruimte. Een gezellige ruimte waar plek is voor ontspanning, spel en creativiteit. Natuurlijk kan er ook buiten gespeeld worden. Meer informatie vindt u op de website: www.bsobuurse.nl