De kinderfeestcommissie (KFC) organiseert samen met de leerkrachten van de basisschool activiteiten voor de leerlingen die op de basisschool zitten.
De KFC beschikt over een wagen waarop de jongste leerlingen tijdens de carnavalsoptocht en de volksfeestoptocht vervoerd worden. De wagen wordt jaarlijks op thema versierd. Tevens wordt de wagen ingezet als vervoersmiddel op Koningsdag.

Het Volksfeest

De KFC neemt elk jaar deel aan de optocht. In overleg met de leerkrachten wordt de wagen op een actueel thema versierd. Leerlingen van groep 1/2/3 kunnen op de wagen meerijden. Op de zaterdagochtend worden kinderspelen georganiseerd voor alle schoolgaande kinderen. Zij krijgen voorafgaand wat te eten en drinken in de feesttent. Na de spelen kan elk kind een cadeautje uitzoeken en/of enkele munten krijgen voor een kermisattractie.

Sinterklaasfeest

Elk jaar wordt Sinterklaas uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de BS Buurse. De KFC maakt het mogelijk dat Sinterklaas elke leerling een cadeautje kan geven.

Carnaval

De KFC rijdt jaarlijks mee in de carnavalsoptocht. Leerlingen die in groep 1/2/3 zitten, mogen meerijden op een kar.

Koningsdag

Samen met de leerkrachten wordt een ochtend vol activiteiten georganiseerd. Voor de onderbouw wordt bijvoorbeeld een spellenmorgen in het bos georganiseerd. De bovenbouw maakt een fietspuzzeltocht, een wandelpuzzeltocht, gaat klootschieten en/of bakt broodjes.

Jaarlijkse collecte

Om deze kinderfeesten te kunnen organiseren is de kinderfeestcommissie afhankelijk van giften. Jaarlijks collecteren de commissieleden in en rondom Buurse. Zonder de steun van de Buursenaren is het organiseren van deze activiteiten voor de jeugd van Buurse niet mogelijk.

Leden
Dhr. M. te Riet, voorzitter Dhr. B. Kleijne Snuverink
Dhr. H. Gerritsen, secretaris Dhr. A. Haaksema
Dhr. A. Riesewijk, penningmeester Dhr. E. ter Huurne
Dhr. G. Wargerink Dhr. C. Lubberink